20 Şubat 2012 Pazartesi

O DEĞİL DE!

        Dünya'nın oluşumundan bu yana evrendeki en problemli insan tipi 'O değil de' ile yaşayanlardır. Şöyle ki;
        Bir arkadaş ortamında oturduğunda bir espri yaparsın herkes güler ama o asla gülüp geçmez üstüne bir şeyler katmaya çalışır katabildiğince. Bu bitmek bilmeyen reaksiyon da 'O değil de' diye başlar. Bu her ortamda karşılaşabileceğimiz canlı türü sanal ortamda da karşımıza çıkar. En çok facebookta çıkar twitterda az rastlanır. Facebookta durumunuza bir şey yazdığınızda hemen bu canlı türü onun altına o yaptığınız esprinin türevi olarak bir espri yapar ve o durum orada mal gibi kalır. Yahu beğen geç ne uzatıyosun ki. Dikkatleri üzerine topladığında ise hiçbir şey yapmamış gibi ortadan kayboluverir. Sen de mal gibi kalırsın gülmek zorundasın o anda.
      Bir ortamda yaptığın espriye herkes gülerken o kahkaların arasından yükselen bir 'O değil de' sesi bütün kahkahaları bir anda söndürüverir ve herkesi o tarafa doğru çeker ve ardından bir espri yaparak seni gömer mal gibi kalırsın hiçbir şey de diyemezsin. Bakarsın, içinden bir küfür edersin sonra el mahkum gülersin.
      Bu neye benzer, bu garsonu çağırmak için salladığın eli garsonun görmeyip onun haricindeki herkesin görmesi senin o alaycı bakışlara maruz kalman gibi. Kafanı kaşırsın sanki el sallamıyormuş gibi. Yavaşça önüne dönersin telefonunun tuş kilidini açıp kapatırsın. Çaktırmadan etrafa bakarsın ki acaba hala bakıyorlar mı diye.
     Bu elim ve vahim duruma bizi iten 'O değil de' insan türü var oldukça bu durumlar her zaman yaşanacaktır.
      Saygılarımla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder