29 Mart 2012 Perşembe

VİZELERE ŞEMSİYEEE!!

       Bir şemsiye haftası daha bitti ama hala şemsiyeler açılmadı.'Yağmura şemsiye' diye şemsiye satan abilerin dikkatini çekmek isterim gelin üniversitelere vize ve final döneminde 'vizelere şemsiye' ya da 'finallere şemsiye' diye yardırın.Eğer açılmasa da biz alınır o şemsiyeler.
       Vize ve final ne demektir? Bu iki kavramın ortak noktaları vardır ilkinden bahsettik açılmayan şemsiyeler.İkincisi bu iki sınav döneminden önce okul başlarken bu acıyı tadan her öğrencinin söylediği gibi döneme ''Bu sefer günlük çalışcam olum, son hafta çalışılmıyo la'' diye başlanır. Gel gelelim ki bu cümle hiç bir zaman uygulanamaz. Yine yumurta totomuza kadar gelir kapıyı çalar ben geldim der biz de yardırırız not peşine çıkmış sorular peşine. Sonra her sınava son gün sabahlayana kadar çalışırız, birbirimize mail akışları,mesaj akışları,'kanka bunu nasıl yapıyoduk amk' soruları deli gibi akar durur.Sabah olur sınava gideriz Allah'a küsmüş bir sıfat ifadesiyle elde geceden çalışılmış notlar hala bir son dakikaya kadar çabalamalar falan ama sonu yine hep hüsran.
        Vize sınavı final sınavına girip girmeyeceğimizi belirler. Eğer vizeden iyi bir not alırsak finale yardırırız ama kötü almışsak o dersin finaline girmeyedebiliriz.Vizeden düşük aldığımızda ki genelde düşüktür 'olsun la daha final var amk' deriz kendimizi gaza getiririz ama hepsi fos.
        Final ise o güne kadar alınmış notların verdiği sevinci ya hüznüyle girdiğimiz sınavdır.Bütün çingen hesapları yapıldıktan sonra kaçla geçeceğimizi hesaplarız ve ona göre gireriz.Nitekim burdan ulaşacağımız tek bir sonuç var '' O şemsiye asla açılmayacak!!''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder